Nieuwsberichten

Vier Alpha-cursussen van start in Dordrecht

Met stadsgenoten op zoek naar de zin van het leven

Op het eiland van Dordrecht gaan onder de vlag van Missie Dordt in 2022 maar liefst vier Alpha-cursussen van start, waarvan één Alpha 18+, één op locatie, één hybride en één online. De inschrijvingen zijn nú geopend. Tijdens 10 interactieve meetings gaan stadsgenoten het gesprek aan over het leven en het christelijk geloof. Alpha is gratis en voor iedereen.
Lees meer

Voor jongeren in The Movies
Alpha 18+ richt zich op jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Uniek is dat de startavond op donderdag 20 januari wordt gehouden in de Dordtse Bioscoop The Movies (Nieuwstraat 62); voor veel jongeren bekend terrein. De avond begint met het kijken naar een inspirerende video. Deze video nodigt uit tot het stellen van vragen. In kleine gespreksgroepen wordt in het café van The Movies vervolgens nagepraat over het onderwerp.  De vervolgavonden beginnen met een gezamenlijke maaltijd en vinden plaats in het Diaconaal Aandachtscentrum (Singel 273-275).

Op locatie, hybride en online
Naast de Alpha 18+ wordt de reguliere cursus in 2022 in verschillende varianten (op locatie, hybride en online) en op verschillende momenten (maandagavond, woensdagvond en vrijdagmorgen) aangeboden. De cursus op vrijdagmorgen start op 21 januari in Inloophuis “De Andere Boeg” (Piet Heynstraat 1) en is inclusief lunch. De hybride en online cursussen zijn ’s avonds en starten op respectievelijk 17 januari en 16 februari. Het voordeel van de online variant is dat deelnemers gewoon vanuit de eigen woonkamer kunnen aanhaken. Sinds 2020 is ‘Alpha in Dordt’ gestart met het aanbieden van online cursussen. De belangstelling en het enthousiasme is zo groot, dat de organisatie besloten heeft deze variant opnieuw aan te bieden.

Vraag naar zingeving
,,Alpha wil antwoord geven op de groeiende vraag naar zingeving” aldus Wiebe van Horssen van de stichting Missie Dordt. ,,Volgens onderzoek denkt 33% van de Nederlands nu meer na over de zin van het leven dan voor de coronacrisis. Alpha laat mensen in tien interactieve en gezellige bijeenkomsten kennismaken met het christelijk geloof. Daarbij is er alle ruimte om het gesprek aan te gaan en vragen en ideeën te delen. Kortom, Alpha is er voor iedereen die op zoek is naar verdieping.”

Opzet van de cursus
De opzet van de vier Alpha-cursussen is identiek. Iedere bijeenkomst begint met elkaar ontmoeten. Daarna luisteren deelnemers naar een kort, inspirerend verhaal. Hierover wordt doorgepraat in kleine gespreksgroepen. ,,Iedereen is welkom bij Alpha” benadrukt van Horssen. ,,Of je nu jong of oud, gelovig of niet-gelovig bent; Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken in een laagdrempelige, leerzame en leuke setting. Er is ruimte voor al je vragen. Je kan vrijblijvend kennis maken met het christelijk geloof.”

Inschrijven voor Alpha
Alpha is gratis en wordt als volgt aangeboden op het eiland van Dordrecht:

Cursus 1: Donderdagavond ALPHA 18+

  • Bioscoop The Movies, Nieuwstraat 62 (3311 XR)
  • Startbijeenkomst: donderdag 20 januari van 19.00-22.00 uur
  • Aanmelden en meer informatie: alpha18plus@missiedordt.nl

 
Cursus 2: Vrijdagmorgen WIELWIJK

  • Inloophuis “De Andere Boeg” (Piet Heynstraat 1)
  • Startbijeenkomst: 21 januari om 11.30 uur (inclusief lunch)
  • Aanmelden en meer informatie: deandereboeg@gmail.com (06-83384661)


Cursus 3: Maandagavond HYBRIDE

  • Startavond: 17 januari om 20.00 uur
  • Aanmelden en meer informatie: buijze67@gmail.com (06-42897085)


Cursus 4: Woensdagavond ONLINE


De bijeenkomsten zijn geheel vrijblijvend. Deelnemers kunnen na de eerste bijeenkomst beslissen of ze willen doorgaan of niet. In Nederland volgden ruim 220.000 mensen een Alpha cursus, wereldwijd zelfs al meer dan 25 miljoen. Ga voor meer informatie naar de website alpha-cursus.nl of missiedordt.nl/alpha of mail naar alpha@missiedordt.nl