Nieuwsberichten

Startavond Alpha18+ in The Movies

Met leeftijdsgenoten op zoek naar de zin van het leven

Op het eiland van Dordrecht gaat onder de vlag van Missie Dordt binnenkort een speciale Alpha cursus van start voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Tijdens 10 interactieve meetings gaan leeftijdsgenoten bij Alpha 18+ het gesprek aan over het leven en het christelijk geloof. De startavond is op donderdag 20 januari in Bioscoop The Movies.
Lees meer

Voor jongeren
Alpha 18+ richt zich op jongeren tussen de 18 en 25 jaar. “Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Loop je rond met andere levensvragen of wil je meer te weten komen over het christelijk geloof? Dan is Alpha 18+ echt iets voor jou! Samen met leeftijdsgenoten ga je op zoek naar de zin van het leven.”

Vraag naar zingeving
,,Alpha wil antwoord geven op de groeiende vraag naar zingeving, juist ook onder jongeren. Volgens onderzoek denkt 33% van de Nederlands nu meer na over de zin van het leven dan voor de coronacrisis. Alpha laat deelnemers in tien interactieve en gezellige bijeenkomsten kennismaken met het christelijk geloof. Daarbij is er alle ruimte om het gesprek aan te gaan en vragen en ideeën te delen.”

In The Movies
Uniek is dat de startavond van Alpha 18+ wordt gehouden in de Dordtse Bioscoop The Movies (Nieuwstraat 62), voor veel jongeren bekend terrein. De avond begint met het kijken naar een inspirerende video. Deze video nodigt uit tot het stellen van vragen. In kleine gespreksgroepen wordt vervolgens nagepraat over het onderwerp. De vervolgavonden beginnen met een gezamenlijke maaltijd en vinden plaats in het Diakonaal Aandachtscentrum (Singel 273-275).

Gratis cursus
De Alpha cursus is gratis en wordt gegeven op 10 donderdagavonden die om 19.00 uur starten en eindigen rond de klok van 22.00 uur.

De avonden zijn geheel vrijblijvend, deelnemers kunnen na de eerste avond beslissen of ze door willen gaan of niet. Alpha 18+ is geschikt voor elke jongere die op zoek is naar de zin van het leven. Alpha 18+ wordt gegeven in een ongedwongen en open sfeer. Iedereen is welkom! Tijdens de cursus gaan de deelnemers ook nog een weekend met elkaar op pad.

In Nederland volgden ruim 220.000 mensen een Alpha cursus, wereldwijd zelfs al meer dan 25 miljoen. Wil je meer informatie of jezelf opgeven? Mail naar alpha18plus@missiedordt.nl of ga naar de website missiedordt.nl/alpha.