Nieuwsberichten

Start Alpha Online

Met Alpha Online wil Missie Dordt mensen eenvoudig de mogelijkheid geven om vanuit de huizen het christelijk geloof te ontdekken. Dit als antwoord op de groeiende vraag naar zingeving. Alpha is een introductie in het christelijk geloof. Wereldwijd hebben ruim 25 miljoen mensen in 169 landen een Alpha cursus gevolgd.
Lees meer

33% van de Nederlands denkt nu meer na over de zin van het leven dan voor de coronacrisis. Dit geldt voor zowel christenen als andersgelovigen en niet-religieuzen. Zo blijkt uit een nationaal onderzoek dat Alpha Nederland liet uitvoeren door R2 Research. Een op de drie mensen die met zingeving aan de slag wil meent dat een online gespreksgroep, gezien de huidige corona-maatregelen hen kan helpen, om dit serieus op te pakken.

In januari 2021 gaan er in Dordt twee online cursussen op twee verschillende avonden van start. In tien online, interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint met een online sociaal moment. Hét moment om elkaar te zien en op een ontspannen manier elkaar te leren kennen. Hierna bekijken de Alpha-deelnemers een aflevering van de Alpha Film Series. Elke bijeenkomst staat er een ander onderwerp centraal waarover de Alpha-deelnemers doorpraten in kleine online gespreksgroepen.

De online cursussen zijn gratis en vrijblijvend en worden aangeboden op twee avonden, namelijk:

  • Cursus 1: Maandagavond, Kandelaarkerk en Zuidhovenkerk, start 18 januari, 19.45 tot 21.30 uur. Aanmelden en meer informatie: josien.buijze67@gmail.com of tel. 06-42897085.
  • Cursus 2: Donderdagavond, Andreaskerk, start 14 januari, 19.45 tot 21.15 uur. Aanmelden en meer informatie: joscirkel78@gmail.com of tel. 06-41257320.

In Nederland hebben ruim 300.000 mensen een Alpha gevolgd. Wie je ook bent, wat je ook gelooft, je bent van harte welkom op Alpha Online! Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken, samen met anderen. Er is ruimte voor al je vragen.

Neem voor meer informatie contact op met Alpha in Dordt via alpha@missiedordt.nl of kijk voor verhalen van Alpha-deelnemers op alpha-cursus.nl.