Over Alpha in Dordt

De Alpha cursus is ontwikkeld binnen de Anglicaanse kerk als introductie op de basisprincipes van het christelijk geloof. Begin jaren negentig werd de cursus vertaald in het Nederlands en werd Alpha Nederland opgericht. De cursus groeide snel in populariteit. Wereldwijd hebben inmiddels zo’n 25 miljoen mensen de Alpha cursus gevolgd. Ook in Dordrecht wordt al vele jaren Alpha aangeboden vanuit verschillende kerken. Vrij recent is besloten de krachten de bundelen en wordt de cursus interkerkelijk aangeboden in verschillende wijken van Dordrecht.

De Alpha cursus start in principe twee keer per jaar, in januari en in september, en neemt zo’n twaalf weken in beslag. 

Naast de reguliere Alpha, zijn er inmiddels ook cursussen voor speciale doelgroepen ontwikkeld, zoals de Alpha Youth, De Alpha Students, de Alpha Senior of de Alpha Prison. Kijk op de landelijke website voor alle informatie.

Wat is Alpha? Bekijk de promo.

Kernteam

Het kernteam van Alpha in Dordt is verantwoordelijk voor de organisatie van het initiatief en bestaat uit de volgende leden:

  • Arie-Jan van der Duijn Schouten
  • Sonja van Leeuwen

Waarom je mee wilt doen met Alpha ? 92% van de Alpha-deelnemers ervaart een positieve tot zeer positieve invloed van Alpha op hun geloof en leven. Dat blijkt uit het eerste impactonderzoek van Alpha Nederland onder deelnemers. Vriendschap is een belangrijk onderdeel van deze positieve ervaring: 78% van de deelnemers raakt bevriend met andere deelnemers.

Marriage Course

Naast de Alphacursus wordt in Dordrecht ook regelmatig de Marriage Course aangeboden. Een cursus van 7 avonden, waarbij jij en je partner de tijd nemen om jullie relatie te verdiepen. Elke avond start met een diner voor twee. Na het eten volgt een inleiding, met elke week een ander thema, bijvoorbeeld: ‘De kunst van communicatie’ of ‘De impact van familie’. Daarna praat je samen met je partner door over het thema aan de hand van een werkboekje. Echt een avondje tijd voor elkaar.