Over Alpha in Dordt

De Alpha cursus is ontwikkeld binnen de Anglicaanse kerk als introductie op de basisprincipes van het christelijk geloof. Begin jaren negentig werd de cursus vertaald in het Nederlands en werd Alpha Nederland opgericht. De cursus groeide snel in populariteit. Wereldwijd hebben inmiddels zo’n 25 miljoen mensen de Alpha cursus gevolgd. Ook in Dordrecht wordt al vele jaren Alpha aangeboden vanuit verschillende kerken. Vrij recent is besloten de krachten de bundelen en wordt de cursus interkerkelijk aangeboden in verschillende wijken van Dordrecht.

De Alpha cursus start in principe twee keer per jaar, in januari en in september, en neemt zo’n twaalf weken in beslag.  Sinds corona vinden er zowel groepsgewijze als ook online cursussen plaats. 

Naast de reguliere Alpha, zijn er inmiddels ook cursussen voor speciale doelgroepen ontwikkeld, zoals de Alpha Youth, de Alpha Senior of de Alpha Prison.

Meedoen met Alpha of meehelpen met de organisatie? Kijk hier

Wat is Alpha? Bekijk de promo.

Kernteam

Het kernteam van Alpha in Dordt is verantwoordelijk voor de organisatie van het initiatief en bestaat uit de volgende leden:

  • Arie-Jan van der Duijn Schouten
  • Sonja van Leeuwen

Ik was wat sceptisch over een online geloofscursus, maar inmiddels ben ik echt enthousiast. Ik merk dat mensen makkelijk mee doen, juist omdat het gewoon vanuit huis is. We hebben mooie open gesprekken! Een aanrader wat mij betreft.

Taco Koster, gespreksleider Alpha

Marriage Course

Naast de Alphacursus wordt in Dordrecht ook regelmatig de Marriage Course aangeboden. Een cursus van 7 avonden, waarbij jij en je partner de tijd nemen om jullie relatie te verdiepen. Elke avond start met een diner voor twee. Na het eten volgt een inleiding, met elke week een ander thema, bijvoorbeeld: ‘De kunst van communicatie’ of ‘De impact van familie’. Daarna praat je samen met je partner door over het thema aan de hand van een werkboekje. Echt een avondje tijd voor elkaar.