Nieuwsberichten

Hoe kan ik geloven?

Ervaringen vanuit Kruispunt Reeland

Elke week komen er meer dan tien deelnemers naar de Alpha-cursus bij Kruispunt Reeland. Voor sommigen is de kennismaking met het geloof vrijwel nieuw. Lees meer in dit bericht.
Lees meer

Waaromvragen
De meeste deelnemers hebben veel erge dingen meegemaakt en hebben daarover verteld. De moeilijke waarom vragen komen dan ook aan de orde. Er is veel wijsheid nodig om die vragen te beantwoorden.

De deur openen
Een van de deelnemers getuigde dat hij, sinds de Alpha, veel vrede en rust ervaart en dat hij daar niks van begrijpt. Hij vertelde dit aan zijn vrouw en kreeg toen een brok van ontroering in zijn keel, daar was hij heel verbaasd over.

Op de derde avond ging het over ‘Hoe kan ik geloven?’. We eindigden de introductie met een schilderij van Jezus die aan de deur klopt en vertelden dat je wel zelf open moet doen. Aan het einde van de inleiding stonden we op het punt in de gespreksgroepjes te gaan, toen een van de deelnemers zei: ‘Hoe moeten we die deur dan open doen? Dat wil ik wel.’ We vertelden dat je kon bidden, praten tegen God. ‘Kunnen we dat nu niet doen?’ vroeg één van hen, waarop we dit hebben gedaan.

Gebedsbriefjes
Onlangs hadden we het over bidden en sloten we af met verbranden van briefjes waar iedereen een gebed op had geschreven. Er vloeiden aardig wat tranen en we mochten voor iemand bidden die vergeving wilde hebben van dingen die hij fout had gedaan.

We zijn dankbaar voor wat God doet in de levens van de cursisten en stellen jullie gebed op prijs. Ben je ook benieuwd naar de Alpha-cursus? Ga voor meer informatie naar missiedordt.nl/alpha.