Nieuwsberichten

Hoe gastvrij is jouw kerk?

Inspiratie-evenement van Alpha Nederland 

Op 14 november organiseert Alpha Nederland een online inspiratie-evenement met als onderwerp ‘De gastvrije kerk’. Op deze avond zullen er inzichten worden gedeeld wat een kerk gastvrij maakt en worden er handvatten geboden om verder te groeien in gastvrij kerk zijn.  
Lees meer

Mystery guests 

Alpha Nederland heeft in september en oktober bijna 80 kerken bezocht via mystery guests. Deze mystery guests hebben de kerken beoordeeld hoe gastvrij ze zijn, Op basis van hoe gastvrij het ontvangst en welkom, de dienst/viering en het afscheid was, werd het ‘gastvrijheidscijfer’ bepaald. Mede op basis van deze bezoeken is een trendrapport opgesteld over de staat van gastvrijheid in de Nederlandse kerken. Op basis van dit rapport zullen er inzichten gedeeld worden hoe kerken gastvrijer kunnen worden. 

Welkom in de Kerk?  

Missie Dordt en het Platform Dordtse Kerken lanceren rond kerst de campagne ‘Welkom in de Kerk’. Het doel van de campagne is om alle Dordtenaren uit te nodigen om naar de kerk te komen tijdens kerst. Met het oog op deze campagne is het extra belangrijk om ons als kerken af te vragen: ‘hoe gastvrij zijn wij?’ en ‘voelen gasten zich welkom in onze kerk?’. Het online inspiratie-evenement kan bijdragen om deze vragen te stellen, maar ook om praktische adviezen te ontvangen voor hoe wij als kerk en gemeenteleden gastvrijer kunnen zijn.  

Meer info en aanmelden?  

Het evenement vindt plaats op maandagavond 14 november 2022 en start om 20.00 uur. Je kunt vanaf 19.50 uur al online aansluiten. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden kan via de link: https://alphanederland.org/agenda/de-kansen-voor-de-kerk-de-gastvrije-kerk/