Onze missie

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven; Ontmoeten, vragen en ontdekken. Alpha laat mensen in tien interactieve en gezellige bijeenkomsten (online is ook mogelijk) kennismaken met het christelijk geloof. Daarbij is er alle ruimte om het gesprek aan te gaan en vragen en ideeën te delen. Alpha is er voor iedereen die op zoek is naar verdieping. Zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom!  Klik hier om het aanbod van Alpha cursussen in Dordrecht te ontdekken en meld je aan. Naast de Alphacursus bieden we in Dordrecht ook de Marriage Course aan, waarin we stellen helpen om te bouwen aan hun relatie. Lees hier meer.

 

Tijdens een kerkdienst, vertelde een man over Alpha. Met gratis eten. Ik was gelijk enthousiast.

Ferdinant, deelnemer Alphacursus

Hoe doen we dat?

Bij Alpha maak je in twaalf weken tijd plus halverwege een kort weekend kennis met het christelijk geloof. Wekelijks kom je als groep bij elkaar. De cursus start meestal met een gezellige maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen.

Na de maaltijd volgt een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?

 

Al meer dan 300.000 Nederlanders volgden Alpha. Ontdek het ook!